4 Ağustos 2010 Çarşamba

ISCMS 2010 Etkinlikleri


İstanbul, 2010’un en sıra dışı, en keyifli sanat projelerinden birine imza atmaya hazırlanıyor.Santralistanbul’u merkez alan ISCMS 2010 etkinlikleri, Sepetçiler Kasrı, Heybeliada gibi şehrin farklı alanlarında gerçekleştirilecek.


stanbul, 2010’un en sıra dışı, en keyifli sanat projelerinden birine imza atmaya hazırlanıyor. Dünyaca ünlü Türk ve yabancı sanatçıların katılacağı İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi (İsmet Sıral Creative Music Studio, ISCMS) , 29 Temmuz – 8 Ağustos tarihlerinde birbirinden ilginç konserleri, müziğin ustalarıyla genç yetenekleri buluşturan atölye ve seminerleriyle izleyici ve öğrencilerin karşısına çıkacak. Santralistanbul’u merkez alan ISCMS 2010 etkinlikleri, Sepetçiler Kasrı, Heybeliada, Eminönü Üstgeçidi gibi şehrin farklı alanlarında gerçekleştirilecek.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteği ve Kadıköy Gitarcafe’nin katkılarıyla Argos Kültür Sanat tarafından düzenlenen bu yaz okulu ve festival, aralarında Karl Berger, John Zorn, Oliver Lake, Adam Rudolph, Marc Ribot, Trilok Gurtu, John Lindberg, Kenny Wessel, Rahman Jamaal, Dawda Jobarteh, Oğuz Büyükberber, Erdem Helvacıoğlu, Ayşe Tütüncü, Ömer Faruk ve Ahmet Hacı Tekbilek, Ahmet Özden, Orhan Osman, Erkan Oğur, Mutlu Torun, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan, Alper Maral, Tolga Tüzün gibi isimlerin bulunduğu 50’yi aşkın sanatçıyı ağırlayacak.

İstanbul’un müzikte yaratıcılığın yeni platformu olmasını hedefleyen ISCMS 2010’un 11 günlük benzersiz programında; birbirinden ilginç temalarıyla 8 büyük konser, 23 atölye ve seminer, pek çok grup çalışması ve konferans yer alıyor. Yaşamlarını güçlü hançereleriyle kazanan İstanbul’un emektar seyyar satıcılarını usta müzisyenler eşliğinde sahneye taşıyan “Seyyar Satıcılar” temalı konser, karadan ve denizden yükselen şehir seslerinin yıldız sanatçılar tarafından yerinde ve canlı olarak yorumlanacağı Eminönü’ndeki “Üstgeçit” etkinliği, dünyanın farklı müzikal geleneklerini Anadolu’nun sesleriyle buluşturan “Kültürler Arası Doğaçlamalar” konseri, çarpıcı projelerden yalnızca birkaçı. Öğrenciler usta müzisyenlerle aynı sahnede

ISCMS 2010, katılım için başvuracak yerli yabancı öğrencilerin usta sanatçılarla birlikte çalma ve önümüzdeki yılın projelerini biçimlendirme olanağı bulacağı zengin atölye çalışmaları ve disiplinler arası seminerlerle pek çok ilkin kapısını aralayacak. Araştırma ve altyapı çalışmalarına Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü, İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden öğrencilerin de katıldığı tem atik konserler için İstanbul’un dört bir yanından çok özel ses ve nida kayıtları alınarak bir arşiv ve belgesel çalışması yürütülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder