16 Temmuz 2010 Cuma

Massive Attack Istanbul' dan geçti

Massive Attack Turkcell Kuruçeşme Arena sahnesindeydi. Kısa ama enfes konsere arka plandaki ekrandan geçen yazılar damgasını vurdu.
Haberini çok önce almış, meraklanmaya başlamıştık Massive Attack konseri için. Yeni albümü “Heligoland”in şubat ayında raflarda yerini almasıyla heyecanımız katlandı. Temmuz ayı geldiğinde ise geri sayım başladı; dün akşam Turkcell Kuruçeşme Arena’da hayranlarını fazlasıyla memnun eden bir konser verdi İngiliz ikili Massive Attack. En iyisi biz başa  dönelim…
Konser öncesinde vokalistleri hazırladı bizi geceye, tek başına sahnedeydi yüzünde maskesiyle. Önceleri çok kalabalık olmayan alanda volta atan Cem Yılmaz’ı görmek de mümkündü. Hatta o sıralar, içeriden çok dışarısı kalabalıktı. Konserin başlama saati ise neredeyse 10’u buldu.
Daha önce de defalarca İstanbul’a uğrasalar da benim için bir ilkti bu konser, Massive Attack’in canlı performansıyla ancak tanışabildim. İki kelimelik izlenimim ise şu: Çok başarılılar. Yeni albümden şarkılarla açtıkları konserde, ben dahil herkesin beklediği ‘Angel’, ‘Teardrop’, ‘Unfinished Sympathy’, ‘Safe From Harm’, ‘Karmacoma’ gibi şarkıları çalmayı ihmal edilmedi. Ama keşke ‘Live With Me’ ve ‘Butterfly Cought’ da çalınsaydı dedik.
Popüler kültüre bir güzel "laf sokuldu"
Massive Attack hayranlarını en meraklandıran kısım ise ‘Inertia Creeps’in çalındığı dakikalardı. Görsel olarak da başarılı olan konserde, ‘Inertia Creeps’ boyunca arka plandaki ekrandan yazılar geçti. Popüler kültüre bir güzel “laf sokuldu”. Aklımızı kurcalayan mevzular kısa ve öz olarak irdelendi. “Demet Akalın kendi klibini kendi yönetti”, “Ayşe Özyılmazel, Şahan’la teknede yakalandı” gibi “gereksiz” bilgiler sorgulandı. Uzun zamandır derdi bitmeyen Youtube’a da el atılmıştı, “Youtube: Yasak krallık” yazısı en çok alkış alan yazı oldu. Mavi Marmara da unutulmadı elbette, çalınan şarkı ona adandı.
Merak ettiğim mevzu şu: Massive Attack ne dedi de arkadaki yazılar hazırlandı? Dünyaca ünlü grubun ne işi olur Demek Akalın’la bilmem kimle?… Gereksiz yaratılan gündeme de laf söylemek elbette gerekli, ama yazıların kimin tarafından hazırlandığı yine de merak uyandıran bir mevzu.
Gelelim “diğer”lerine… Bir Kuruçeşme Arena klasiği oldu artık uzayıp giden tuvalet sıraları; millet tuvalete gireceğim derken 500 metrelik kuyruk beklemekten konser izleyemiyor. Kızlar tuvaletinden umudu kesip erkekler tuvaletine girmek isteyenler ise “görev”lerini yapmak isteyenlerce apar topar kapı dışarı ediliyor. İçki kuyruğu deseniz yürümüş gitmiş. Mini mini bardaklarda pahalı içkiler, konsere bir gün kala bilet fiyatlarında yapılan indirimler can sıkıyor. Ama Massive Attack’in nefis konseri, yine bunları unutturmayı başarıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder